Antena 3 CNN Externe Marea Britanie vrea să înarmeze Moldova pentru a o proteja de amenințarea rusă

Marea Britanie vrea să înarmeze Moldova pentru a o proteja de amenințarea rusă

Marea Britanie vrea să trimită armament modern în Moldova pentru a o proteja de amenințarea invaziei Rusiei, a informat The Telegraph, citându-l pe ministrul de externe Liz Truss.

Marea Britanie vrea să înarmeze Moldova pentru a o proteja de amenințarea rusă
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2022   •   12:45

Ea a spus ziarului că președintele rus Vladimir Putin este hotărât să creeze o „Rusie mai mare”, chiar dacă invazia sa în Ucraina nu a reușit să obțină un succes rapid.

Rusia a numit invazia lansată la 24 februarie o „operație militară specială” menită să dezarmeze Ucraina și să o scape de naționaliștii radicali anti-ruși. Ucraina și aliații săi au respins acest lucru ca fiind un pretext fără temei pentru război.

Moldova, care se învecinează cu Ucraina la sud-vest, nu este membră a alianței NATO.

Truss a spus că au loc discuții pentru a se asigura că apărarea Moldovei poate descuraja orice atac viitor.

„Aș vrea să văd Moldova echipată conform standardului NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri”, a spus ea pentru The Telegraph.

„Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare. Și doar pentru că încercările lui de a lua Kievul nu au avut succes, nu înseamnă că a abandonat acele ambiții”, a spus ea.

Dacă planurile lui Truss vor fi adoptate, membrii NATO ar furniza Moldovei armament modern, înlocuind echipamentul ei din epoca sovietică, și vor instrui soldații cu privire la modul de utilizare.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie NATO arme Rusia razboi
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close