Antena 3 CNN Externe Alertă teroristă în Germania! Stadionul din Hanovra, evacuat înaintea unui amical. Autorităţi: "Pericolul venea din afara arenei!"

Alertă teroristă în Germania! Stadionul din Hanovra, evacuat înaintea unui amical. Autorităţi: "Pericolul venea din afara arenei!"

Alertă teroristă în Germania! Stadionul din Hanovra, evacuat înaintea unui amical. Autorităţi: "Pericolul venea din afara arenei!"
Sursa foto: Foto:twitter.com/hashtag/GERNED
17 Noi 2015   •   23:31
UPDATE - Oficialităţile germane contrazic primele informaţii apărute în legătură cu pachetul cu dispozitiv exploziv găsit pe stadion şi afirmă că pericolul venea din afara arenei.

UPDATE - Ministrul german de Interne: Există o ameninţare mare pentru ţara noastră!

UPDATE -
Jucătorii echipei naţionale de fotbal a Germaniei sunt sub protecţia poliţiei, într-un loc sigur, potrivit unui mesaj postat pe contul oficial de Twitter al echipei.

UPDATE -
Deutsche Welle anunţă că poliţia din Hanovra a decis să închidă o parte a gării centrale din oraş, după descoperirea unui alt obiect suspect.

De asemenea, autorităţile germane au recomandat locuitorilor din Hanovra să rămână în case.

UPDATE -
Şeful Poliţiei din Hanovra: "Pachetul conţinea exploziv şi un dispozitiv care ar fi urmat să-l declanşeze. Practic, teroriştii au amplasat o bombă în interiorul stadionului şi una într-un camion de lângă stadion, dar ambele au fost descoperite".

Meciul amical dintre reprezentativele Germaniei şi Olandei, programat în această seară, a fost anulat şi stadionul din Hanovra, HDI Arena, a fost evacuat, informează L'Equipe.
 
Angela Merkel a fost escortată de pe stadion
 
Meciul a fost anulat din cauza unui colet suspect, relatează presa germană, care anunţă că a fost evacuată şi o sală de concerte din acelaşi oraş. Este vorba despre sala de concerte Tui-Arena din Hanovra.
   
"Este vorba despre un obiect care ar fi urmat să fie detonat în incinta stadionului", a afirmat şeful poliţiei din Hanover, citat de dw_sports, pe Twitter.

Aproximativ 800 de poliţişti fuseseră la amicalul Germania-Olanda, deşi în mod normal sunt prezenţi 200 de agenţi.

Echipa Germaniei se afla în Franţa vineri, când au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Naţionala germană a disputat un meci amical cu selecţionata franceză pe Stade de France, în timpul jocului auzindu-se explozii din exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea preşedintelui Francois Hollande, care era prezent în tribună. La finalul partidei, spectatorii s-au strâns pe teren, fiind evacuaţi treptat. Naţionala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, în vestiare.
   
Cel puţin 132 de persoane au fost ucise şi alte câteva sute au fost rănite, vineri seara, într-o serie de atentate teroriste comise în mai multe zone din Paris, care au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.
   
În noaptea de luni spre marţi, autorităţile belgiene au decis anularea meciului amical dintre Belgia şi Spania, programat tot în această seară, din cauza riscului sporit de atac terorist.
 


×
Subiecte în articol: Germania Olanda stadion
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close