Antena 3 CNN Externe Meteoritul din Rusia, analizat. Fragmentele nu prezintă pericol de radiaţii

Meteoritul din Rusia, analizat. Fragmentele nu prezintă pericol de radiaţii

Meteoritul din Rusia, analizat. Fragmentele nu prezintă pericol de radiaţii
de N.B.    |    15 Feb 2013   •   16:38

Serviciile de securitate din Rusia au recuperat un fragment din meteoritul care a căzut în zona munţilor Urali. Conform primelor analize, obiectul căzut din spaţiu nu este periculos, informează LifeNews.

Localnicii din regiunea Chebarkul au văzut o parte din meteorit căzând în lac. Ei au anunţat autorităţile, care au deplasat în militari în zonă pentru a izola locul impactului.

Din primele analize ale zonei de impact, fragmentul care a căzut este o substanţă solidă, rocă feroasă, cel mai probabil. Radiaţiile nu depăşesc nivelul normal din zonă şi se consideră că acesta nu reprezintă un pericol pentru populaţie, care depinde de lacul Cherbakul pentru alimentarea cu apă.

Fragmentul a făcut o gaură cu un diametru de 8 metri în gheaţa groasă a lacului, iar acum sunt aşteptaţi scafandri pentru a se inspecta obiectul extraterestru.



Obiecte luminoase care cădeau din cer au putut fi văzute în această dimineaţă în mai multe oraşe ruseşti, din zona munţilor Urali. Acestea au fost urmate de explozii puternice, ce au provocat haos printre locuitori.

Undele de şoc au dus la prăbuşirea acoperişului unei fabrici de zinc din Celiabinsk, precum şi la spargerea geamurilor de la mai multe clădiri.

Cel puţin 500 de persoane au fost rănite în această dimineaţă în urma căderii unui meteorit în zona munţilor Urali din Rusia.

Explozia asurzitoare pe care au auzit-o ruşii în această dimineaţă. Panica din oraşele ruseşti, în imagini

×
Subiecte în articol: meteorit
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close