Microfonul premierului israelian a rămas deschis! Ce a spus despre UE în spatele ușilor închise

de A.M.P    |    20 Iul 2017   •   09:31
Microfonul premierului israelian a rămas deschis! Ce a spus despre UE în spatele ușilor închise Foto:Benjamin Netanyahu‏/Twitter

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat drastic Uniunea Europeană într-o serie de remarci făcute lângă un microfon rămas deschis şi care au fost auzite de ziarişti, relatează miercuri media israeliene citate de DPA și Agerpres

"Uniunea Europeană este singura organizaţie care îşi stabileşte relaţiile cu Israelul ... pe condiţii politice. Singura! Nimeni nu procedează aşa", a spus Netanyahu, potrivit publicaţiilor Haaretz, Jerusalem Post şi Ynet. 

"E o nebunie. E chiar o nebunie", este citat premierul israelian ca afirmând în timpul vizitei sale la Budapesta, la o întâlnire cu uşile închise cu omologii săi ungar, polonez, ceh şi slovac. 

Benjamin Netanyahu s-a referit la proiecte tehnologice comune UE-Israel pe care Bruxellesul le condiţionează de reluarea de către Israel a tratativelor de pace cu palestinienii, a explicat Ynet. El a făcut apel cu acest prilej la puterile regionale să determine UE să pună capăt subminării Israelului. 

"Nu are nicio logică. Subminând Israelul, UE îşi subminează securitatea", ar mai fi spus Netanyahu, conform surselor citate. 

Gazda reuniunii, premierul ungar Viktor Orban, al cărui stil autoritar de guvernare este intens criticat de Bruxelles, este auzit remarcând în acest context că "UE instituie condiţii şi celor care se află deja în interiorul Uniunii, nu doar ţărilor din exterior". 

"Europa trebuie să decidă dacă vrea să trăiască şi să prospere sau să se destrame şi să dispară", conchide Benjamin Netanyahu

x close