Antena 3 CNN Externe Ministrul francez de externe critică dur România. Jean-Yves Le Drian a pus țara noastră în rândul țărilor iliberale

Ministrul francez de externe critică dur România. Jean-Yves Le Drian a pus țara noastră în rândul țărilor iliberale

Ministrul francez de externe critică dur România. Jean-Yves Le Drian a pus țara noastră în rândul țărilor iliberale
29 Iun 2018   •   10:35

Critici dure la adresa României din partea Franţei.

Ministrul francez de externe a vorbit în faţa parlamentarilor despre situaţia politică şi despre justiţia din România

Într-o audiere în Parlamentul francez, ministrul de Externe a amintit și de condamnarea la 3,5 ani de închisoare cu executare a ”președintelui Parlamentului, Liviu Dragnea”. 

Jean-Yves Le Drian este primul înalt oficial european care pune România alături de Ungaria și Polonia în rândul țărilor ”iliberale”.

”De la venirea la putere, coaliția PSD-ALDE n-a încetat să caute contestarea sau împiedicarea procedurilor judiciare care vizează clasa politică. Săptămâna trecută, președintele Parlamentului și al PSD, dl Dragnea, a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu. O altă evoluție neliniștitoare o reprezintă procesul de destituire a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA. Președintele Iohannis a fost constrâns de Curtea Constituțională să o destituie înainte de terminarea mandatului, președintele fiind total opus liniei inițiate de dl. Dragnea”, a declarat Le Drian.

×
Subiecte în articol: critici România
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close