Antena 3 Externe Ministrul german de Finanţe: Reforma în zona euro nu se poate face decât pas cu pas

Ministrul german de Finanţe: Reforma în zona euro nu se poate face decât pas cu pas

de G.S.    |    14 Aug 2011   •   10:46
Ministrul german de Finanţe: Reforma în zona euro nu se poate face decât pas cu pas
Sursa foto: Foto: da-imnetz.de
Reforma în zona euro nu se poate face decât "pas cu pas”, conform ministrului german de Finanţe, Wolfgang Schauble, citat de AFP. Ministrul a adăugat că aceasta trebuie să beneficieze şi de adeziunea cetăţenilor.

"Vom consolida categoric pactul de stabilitate. Nu putem consolida instituţiile europenem, aşa cum vom dori, acum şi imediat, ci numai pas cu pas”, a declarat oficialul într-un interviu pentru Spiegel.

"Când am creat euro, nu era posibil să facem în acelaşi timp şi o uniune politică, oamenii nu erau pregătiţi. Între timp, gradul de acceptare pentru a se merge într-o asemenea direcţie a crescut”, a mai declarat ministrul. Însă, oficialul a recunoscut că este vorba de un proces "dureros şi lent”.

Declaraţiile survin la câteva zile înaintea de întrevederea de la Paris dintre cancelarul Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, întrevedere ce va fi dedicată noilor măsuri de reglementare a zonei euro şi de evitare a tulburărilor care au pus stăpânire pe pieţele financiare în ultimele zile.

Germania doreşte întărirea disciplinei bugetare în zona euro, printr-un mecanism mai eficient de sancţiuni şi se opune emiterii în zona euro de obligaţiuni comune.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close