Antena 3 CNN Externe Ministrul palestian de Externe şi un înalt comisar al ONU acuză Israelul de crime de război şi crime împotriva umanităţii

Ministrul palestian de Externe şi un înalt comisar al ONU acuză Israelul de crime de război şi crime împotriva umanităţii

Ministrul palestian de Externe şi un înalt comisar al ONU acuză Israelul de crime de război şi crime împotriva umanităţii
de M.T.    |    23 Iul 2014   •   13:59

Ministrul palestinian de Externe, Riad Malki, a acuzat Israelul că, prin operaţiunile sale militare în Fâşia Gaza, comite crime împotriva umanităşii şi a cerut în acest sens o anchetă internaţională, informează AFP, citată de Agerpres.

„Israelul comite crime odioase. Israelul distruge complet cartiere rezidenţiale. Ceea ce face Israelul este o crimă împotriva umanităţii”, a afirmat Malki, în cadrul reuniunii extraordinare de la Geneva a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului pe subiectul ofensivei israeliene în Gaza.

Intervenţia oficialului palestinian a fost aplaudată de mulţi dintre ambasadorii prezenţi la reuniune şi a urmat intervenţiei lui Navi Pillay, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, care a acuzat Israelul de posibile crime de război.

Citând exemple recente privind case distruse şi civili ucişi, inclusiv copii, în Fâşia Gaza, Pillay a declarat că este „foarte posibil ca dreptul internaţional umanitar să fi fost încălcat, într-un mod care poate constitui crime de război” şi a cerut o anchetă pentru fiecare incident.

În acelaşi timp, reprezentanta ONU a precizat că „principiile de distincţie şi precauţie nu sunt clar respectate în cursul atacurilor fără discriminare comise asupra unor zone civile de către Hamas şi alte grupări palestiniene armate”.

Un proiect de rezoluţie se află pe masa de lucru a reuniunii de la Geneva. Textul va fi supus aprobării participanţilor la reuniune şi condamnă „cu cea mai mare fermitate încălcările masive şi sistematice ale drepturilor omului, care decurg din operaţiunile militare israeliene din teritoriile palestiniene ocupate, începând din 13 iunie, în special din ofensiva israeliană în Gaza”.

Ţările europene şi Statele Unite nu au susţinut convocarea reuniunii de urgenţă a Consiliului Drepturilor Omului, miercuri, la Geneva.

×
Subiecte în articol: Israel crime de razboi Hamas
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close