Antena 3 CNN Externe Ministrul ucrainean de Interne a demisionat, după ce a provocat un scandal în avion

Ministrul ucrainean de Interne a demisionat, după ce a provocat un scandal în avion

Ministrul ucrainean de Interne a demisionat, după ce a provocat un scandal în avion
Sursa foto: Iuri Luþenko
13 Mai 2009   •   12:05

Ministrul ucrainean de interne, Iuri Luţenko, a demisionat după ce i s-a refuzat îmbarcarea într-un avion pe aeroportul din Frankfurt,pe motiv că era în stare de ebrietate.

Presa germană susţine că demnitarul a bruscat patru funcţionari ai aeroportului şi i-a catalogat pe oamenii legii drept "porci nazişti".

Atât Luţenko, cât şi fiul său de 19 ani se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit www.mosnews.com, cei doi i-au înjurat pe pasagerii avionului şi au vorbit urât tot drumul. Ajunşi în aeroport, Luţenko şi fiul său au arucat cu telefoanele mobile în poliţişti.

Ministrul oferă, fireşte, o cu totul altă versiune. El spune că nu băuse decât o bere şi că, împreună cu fiul său, a fost, de fapt, victima unor poliţişti germani brutali. Luţenko şi-a dat totuşi demisia pe motiv că, în această situaţie, nu-şi mai poate îndeplini eficient atribuţiile.

Nu este prima dată când Iuri Luţenko provoacă un astfel de incident. Anul trecut, el s-a luat la bătaie cu primarul Kievului, Leonid Cernoveţki. Incidentul a avut loc chiar în sediul preşedinţiei ucrainene.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministru de Interne demisie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close