Antena 3 CNN Externe Mircea Badea, concluzia încoronării lui Charles, la Londra: "Tradiția e importantă. Curentul din care face parte Meghan Markle nu duce nicăieri"

Mircea Badea, concluzia încoronării lui Charles, la Londra: "Tradiția e importantă. Curentul din care face parte Meghan Markle nu duce nicăieri"

Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" la Antena 3 CNN, a prezentat, în opinia sa, concluzia zilei de 6 mai, marcată de evenimentul istoric al încoronorăii regelui Charles al III-lea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mai 2023   •   16:50

Badea a pus în antiteză anvergura și coerența manifestărilor de la Londra și curentul 'woke' - un curent contestatar, marcat de dorința de revizuire istorică și de răzbunare, căruia i-ar aparține și soția prințului Harry, Meghan Markle.

Prințul Harry, care a renunțat oficial la statutul de membru activ al Casei de Windsor și care și-a tensionat și mai mult relațiile cu familia sa din Anglia după publicarea cărții autobiografice 'Spare' (Rezervă), a participat, sâmbătă, la ceremonie pe o poziție similară rudelor regale de grad mai îndepărtat.

"Deci, după ziua de astăzi am rămas cu multe imagini frumoase. Am rămas cu senzația pe care o aveam deja, că britanicii sunt încă o națiune foarte puternică și s-a văzut asta și astăzi.

Citește și: Maria Coman: "Charles vine pe tron împreună cu o regină cu care s-a căsătorit în urma unui scandal public"

Dincolo de ceea ce am văzut, concret, în percepția mea a răzbătut asta: sentimentul unei națiuni încă foarte puternice, care își asumă istoria, își asumă destinul, identitatea, se ia în serios și n-am simțit acum vreo aroganță din asta, imperială.

Nu în sensul ăsta am zis 'se ia în serios', ci în sensul cinstit. În anumite momente, să te iei, ca națiune, în serios, presupune o coloană vertebrală care vine din istorie și din tradiție.

De aceea, tradiția este importantă. De aceea, curentul ăsta 'woke' din care face parte și dna. Markle (Meghan, soția prințului Harry, n.r.), curentul progresist-hollywoodian-modernist, în care 'istoria începe cu noi, lumea începe cu noi', nu funcționează și nu duce nicăieri", a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close