Antena 3 CNN Externe 7 morți după ce două ambarcațiuni s-a scufundat lângă Creta. Alți 50 de oameni sunt dați dispăruți

7 morți după ce două ambarcațiuni s-a scufundat lângă Creta. Alți 50 de oameni sunt dați dispăruți

Cel puțin șapte persoane au murit după ce două bărci separate care transportau imigranți s-au scufundat în largul coastelor Greciei în decurs de două zile.

7 morți după ce două ambarcațiuni s-a scufundat lângă Creta. Alți 50 de oameni sunt dați dispăruți
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Dec 2021   •   14:51

Trei au fost confirmați morți după ce o navă s-a prăbușit în apropierea insulei Folegandros, din sudul Greciei, marți târziu, iar alte patru au fost ucise când o barcă cu pânze s-a scufundat joi în sudul Greciei.

Barca cu pânze era încărcată cu zeci de migranți, dar a căzut când a lovit pietre, au declarat autoritățile joi. Paza de coastă a spus că patru cadavre au fost găsite în apă în jurul unei insulițe stâncoase din apropierea insulei Antikythera, la aproximativ 245 de mile sud de Atena, după accident.

A fost al doilea incident mortal în tot atâtea zile.

Marți noaptea, o barcă care s-a scufundat în apropiere de insula Folegandros se confrunta cu o defecțiune a motorului și a început să ia apă. Paza de coastă a spus că 12 persoane, despre care se crede că toți sunt din Irak, au fost salvate cu succes de pe o barcă gonflabilă.

„Supraviețuitorii au ajuns pe o barca care era legată de nava [mai mare]. Doar doi dintre ei purtau veste de salvare”, a declarat Nikos Kokkalas, purtător de cuvânt al pazei de coastă a țării, pentru televiziunea de stat ERT.

Trei cadavre neidentificate au fost recuperate din mare în urma incidentului. Majoritatea supraviețuitorilor au spus că 32 de persoane se aflau pe vasul mai mare înainte de a se scufunda, dar unul a spus că erau până la 50, potențial lăsând zeci de persoane încă nedescoperite.

„Luăm în calcul întotdeauna cel mai rău scenariu, în acest caz, este că 50 de oameni erau pe barcă”, a spus Kokkalas, potrivit Newsweek.

Autoritățile elene au lansat o misiune extinsă de salvare cu speranța de a recupera mai mulți supraviețuitori. O fregata marinei, navele de pază de coastă, nave comerciale, nave private și un avion de transport militar au ajutat la scanarea apei pentru cei dați dispăruți.

Dar autoritățile au început să se îngrijoreze miercuri cu privire la șansele de supraviețuire pe măsură ce trecea mai mult timp.

„Eforturile vor continua, dar în apele care sunt foarte reci și foarte adânci șansele de a găsi pe cineva [în viață] scad cu fiecare oră care trece”, a spus Kokkalas. „Frica noastră este că cei mai mulți pur și simplu nu au reușit să coboare din barcă și s-ar fi scufundat cu ea pe fundul oceanului”.

Grecia este un punct de intrare popular în Uniunea Europeană pentru persoanele care fug de conflicte și sărăcie în Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Majoritatea încearcă să traverseze cu barca din Turcia către insulele grecești din apropiere, dar un număr tot mai mare încearcă drumul mai periculos din Turcia în Italia, care duce prin sudul Mării Egee.

×
Subiecte în articol: Creta Grecia ambarcatiune migranti
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close