Antena 3 CNN Externe Cel puțin 17 morți și 59 de răniți după ce un camion încărcat cu explozibil s-a lovit de o motocicletă în Ghana

Cel puțin 17 morți și 59 de răniți după ce un camion încărcat cu explozibil s-a lovit de o motocicletă în Ghana

Un vehicul care transporta explozibili folosiți în minerit a intrat în coliziune cu o motocicletă și a explodat într-un oraș din vestul Ghanei, lăsând cel puțin 17 morți și zeci de răniți, potrivit guvernului.

Cel puțin 17 morți și 59 de răniți după ce un camion încărcat cu explozibil s-a lovit de o motocicletă în Ghana
Sursa foto: Twitter/MSNArabia_EN
de Alexandra Ionescu    |    21 Ian 2022   •   09:47

Filmările de la fața locului postate joi pe rețelele de socializare au arătat o zonă mare de explozie în Apiate, lângă orașul Bogoso, la aproximativ 300 km  vest de capitala Accra, cu zeci de clădiri reduse la grămezi de lemn, cărămidă și metal răsucit.

„Din păcate, s-a confirmat moartea a 17 persoane, iar 59 de persoane rănite au fost salvate”, a declarat ministrul informației, Kojo Oppong Nkrumah, într-un comunicat publicat peste noapte.

Seji Saji Amedonu, director general adjunct al Organizației Naționale de Management al Dezastrelor (NADMO), a declarat că 500 de clădiri au fost distruse. Un oficial regional de urgență a declarat presei locale că a văzut 10 cadavre, potrivit Al Jazeera.

Explozia a avut loc atunci când o motocicletă a intrat sub un camion care transporta explozivi care se afla în drum spre mina de aur Chirano, condusă de Kinross.

Un purtător de cuvânt al Kinross a confirmat incidentul, spunând că a avut loc la 140 km depărtare de mină.

Poliția a emis o declarație prin care sfătuiește publicul „să se mute din zonă în orașele din apropiere pentru siguranța lor în timp ce eforturile de salvare sunt în desfășurare”.

Orașele din apropiere au fost rugate să deschidă supraviețuitorilor spații publice, inclusiv săli de clasă și biserici.

„Este un incident cu adevărat trist, nefericit și tragic și transmit, în numele guvernului, profunde condoleanțe familiilor decedaților și le doresc răniților o însănătoșire rapidă”, a scris președintele Nana Addo Dankwa Akufo-Addo pe Twitter.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close