Antena 3 CNN Externe NASA oferă 18.000$ pentru cei care vor să fie COBAI UMANI

NASA oferă 18.000$ pentru cei care vor să fie COBAI UMANI

NASA oferă 18.000$ pentru cei care vor să fie COBAI UMANI
14 Apr 2015   •   13:52

NASA plăteşte 18.000 de dolari oricui este dispus să stea 10 săptămâni în pat pentu a fi supus unor teste dificile. Singurele criterii pe care trebuie să le îndeplinească orice candidat sunt sănătatea perfectă din punct de vedere clinic şi cetăţenia americană.

Oamenii de ştiinţă îi vor examina constant pe cei "norocoşi" timp de 70 de zile. Studiul pe subiecţi umani este menit să evidenţieze cât de eficiente sunt exerciţiile fizice pentru astronauţi, care îşi diminuează activitatea cardiovasculară, funcţiile osoase şi musculare în condiţiile oferite de gravitaţia inexistentă din spaţiu.

Voluntarii vor fi împărţiţi în două categorii: cei care fac în mod regulat sport şi cei care nu fac deloc.
Primul test la care vor fi supuşi toţi aceştia implică petrecerea unui interval de timp într-un "pat de odihnă special amenajat". Ei vor putea duce o viaţă relativ normală în această perioadă.

A doua etapă a testelor prevede ca voluntarii să fie transferaţi la un centru special de cercetare al NASA din Houston (FARU - Flight Analog Research Unit).
Aici va fi ceva mai complicat, pentru că subiecţii vor fi legaţi de pat, atârnaţi cu picioarele în sus şi cu capul în jos.

Mişcarea va fi minimă, iar nevoile fiziologice ale cobailor umani vor fi efectuate în poziţie orizontală.

Cititul şi vizionarea de filme vor fi două activităţi permise, având în vedere că nu este necesară prea multă energie.

În cel de-al treilea stagiu al testărilor, subiecţii vor efectua 14 zile de exerciţii fizice intense, îmbinate cu ciclismul, genuflexiuni uşoare şi plimbări de agrement în aer liber. Scopul acestor activităţi de recuperare este menit să stabilească puterea de refacere a organismului la o formă normală.

×
Subiecte în articol: nasa astronauti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close