Antena 3 CNN Externe Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari în pereții unei case

Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari în pereții unei case

Zvonuri privind comori ascunse de fostul lider al cartelului drogurilor au circulat multă vreme după moartea acestuia, în 1993. Însă descoperirea neașteptată făcută de nepotul lui Escobar, Nicolas, pe o proprietate care i-a aparținut unchiului său este de dată recentă, scrie presa internațională.

Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari în pereții unei case
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    25 Sep 2020   •   08:00

Nicolas a găsit o pungă cu 18 milioane de dolari într-un perete al uneia dintre fostele reședințe ale fostului lider al Cartelului de la Medelin.

Multe dintre bancnote erau atât de deteriorate încât nu mai sunt utilizabile.

În afară de bani, nepotul lui Escobar a mai găsit un stilou de aur, telefoane cu legătură prin satelit - avangardiste la momentul ascunderii lor, o mașină de scris, un aparat foto și o rolă de film nedevelopată.

El a povestit pentru presa din Columbia că a avut "o viziune" care i-a arătat unde să caute în apartamentul din Medelin, în care a locuit în ultimii 4 ani.

A șaptea avere de pe planetă, din traficul de cocaină

Cu o avere estimată la aproape 30 de miliarde de dolari (60 de miliarde de dolari, la valoarea actuală), strânși din afacerile cu droguri, Pablo Escobar a fost ucis în 1993 într-un schimb de focuri cu poliția.

A fost al șaptelea cel mai bogat om de pe planetă

La apogeul activității Cartelului de la Medelin, el controla peste 80% din cantitatea de cocaină expediată în Statele Unite ale Americii iar activitățile sale infracționale s-au soldat cu moartea a mii de oameni.

×
Subiecte în articol: Pablo Escobar
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close