Antena 3 CNN Externe Nou seism cu magnitudinea de 6,7 în Nepal și India. Replica a declanşat noi AVALANŞE pe Everest

Nou seism cu magnitudinea de 6,7 în Nepal și India. Replica a declanşat noi AVALANŞE pe Everest

Nou seism cu magnitudinea de 6,7 în Nepal și India. Replica a declanşat noi AVALANŞE pe Everest
26 Apr 2015   •   11:01

Un nou cutremur puternic s-a produs duminică în India și Nepal, clădirile fiind zdruncinate la New Delhi, relatează AGERPRES.

Această replică a avut magnitudinea de 6,7, după primul cutremur de 7,9 ce a lovit sâmbătă regiunea și în care și-au pierdut viața cel puțin 2.000 de persoane. 'Un alt cutremur, este o replică chiar acum', a declarat telefonic alpinistul indian Arjun Vajpai de la tabăra de bază de pe Muntele Makalu, 20 km de Everest. Potrivit Reuters, în convorbirea telefonică se puteau auzi țipete și zgomotul unei avalanșe.

O replică puternică, cu magnitudinea de 6,7, s-a înregistrat duminică în regiunea Kathmandu, la o zi după seismul devastator din Nepal, declanşând, potrivit alpinistului român Alex Găvan, alte trei avalanşe de mici dimensiuni pe Muntele Everest.

Replica produsă duminică în Nepal a generat panică, numeroase persoane strigând şi alergând pentru a se adăposti, relatează Associated Press în pagina electronică.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului produs duminică a fost localizat la adâncime mică, de numai 10 kilometri.

Alpinistul român Alex Găvan a anunţat pe Facebook, la ora 10.17 (ora României) că a avut loc un nou cutremur care a declanşat trei avalanşe de mici dimensiuni.

Bilanţul cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal depăşeşte 1.900 de morţi şi 4.625 de răniţi, potrivit poliţiei nepaleze.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte.


×
Subiecte în articol: nepal cutremur India seism
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close