Antena 3 CNN Externe Nouă morţi în urma unui incendiu din centrul capitalei cehe

Nouă morţi în urma unui incendiu din centrul capitalei cehe

Nouă morţi în urma unui incendiu din centrul capitalei cehe
Sursa foto: Foto: www.videonews.ro
28 Oct 2010   •   09:33

Nouă oameni au murit, în incendiul care a distrus o clădire părăsită, din centrul capitalei cehe, Praga. Toate victimele erau persoane fără locuinţă, care-şi găsiseră adăpost în clădire. Incendiul este cel mai grav înregistrat la Praga în ultimele două decenii.

Focul a izbucnit într-un vechi depozit cu două etaje şi structură de lemn. Imobilul aparţine căilor ferate şi este situat chiar lângă principala autogară din Praga. În acelaşi cartier se mai află o gară pentru trenurile suburbane şi câteva hoteluri de lux.

Depozitul abandonat devenise un refugiu improvizat pentru oamenii fără adăpost din Praga. Clădirea nu mai dispunea de instalaţie electrică şi se presupune că focul a pornit de la lumânările aprinse de locatari. Pompierii au intervenit după 10 minute, dar nu au putut salva decât doi oameni - o femeie de 19 ani şi un bărbat de 21 de ani.

În primele faze ale incendiului, poliţiştii şi pompierii au scos din flăcări două persoane, care au fost internate în spital pentru probleme respiratorii.

La locul incendiului au fost mobilizate 23 de echipaje, cu un efectiv total de o sută de pompieri. Totuşi, flăcările nu au putut fi controlate decât după aproape două ore. Cadavrele carbonizate ale victimelor au fost găsite în ruine doar cu ajutorul câinilor poliţişti. Autogara, unde erau parcate zeci de autobuze, nu a fost atinsă de flăcări, dar a rămas închisă în dimineaţa următoare.

 

Incendiu în Praga

×
Subiecte în articol: Praga Cehia incendiu morti
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close