Antena 3 CNN Externe Noul premier grec a fost supus unei operaţii. Vezi aici ce a păţit oficialul

Noul premier grec a fost supus unei operaţii. Vezi aici ce a păţit oficialul

Noul premier grec a fost supus unei operaţii. Vezi aici ce a păţit oficialul
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iun 2012   •   15:56

Noul premier grec, conservatorul Antonis Samaras, a fost supus sâmbătă unei operaţii cu laser la un ochi afectat de o dezlipire de retină, o intervenţie care a întârziat lucrările parlamentare urgente în această perioadă de criză, a anunţat televiziunea publică, citată de AFP.
   
Operaţia a reuşit şi Samaras, în vârstă de 61 de ani, şi-a revenit după anestezie, a precizat pentru postul de televiziune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Simos Kedikoglou.
   
Premierul a fost nevoit să anuleze un discurs pe care urma să-l rostească vineri în faţa deputaţilor. Data la care urmează să se reunească noul Parlament nu a fost încă fixată.
   
Noul ministru de Finanţe, Vassilis Rapanos, s-a îmbolnăvit, de asemenea, într-un moment în care Grecia se pregăteşte să îi primească luni pe experţii UE, FMI şi ai Băncii Centrale Europene, pentru a discuta despre reformele necesare pentru ca ţara supraîndatorată să facă faţă scandenţelor financiare.
   
Rapanos, în vârstă de 65 de ani, a fost spitalizat vineri timp de câteva ore înainte de depunerea jurământului şi preluarea oficială a funcţiei, suferind de dureri de stomac puternice, vertij şi greaţă.
   
Un Guvern de coaliţie a fost format după scrutinul din 17 iunie de către conservatori, socialişti şi stânga moderată.
   
Suspendate de două luni din cauza divergenţelor politice din Grecia privind aplicarea planului de austeritate, discuţiile cu UE, FMI şi BCE urmează să se reia odată cu revenirea experţilor, luni, la Atena.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close