Antena 3 CNN Externe O biserică americană a refuzat să oficializeze căsătoria unui cuplu de negri

O biserică americană a refuzat să oficializeze căsătoria unui cuplu de negri

O biserică americană a refuzat să oficializeze căsătoria unui cuplu de negri
01 Aug 2012   •   13:12

O biserică, din statul american Mississippi, a refuzat să oficializeze căsătoria unui cuplu, motivând că cei doi tineri sunt afro-americani.
Acest lucru a adus din nou în prim-planul opiniei publice problema rasismului de pe continentul nord-american.

Charles şi  Te`Andrea Wilson aveau de gând să-şi unească destinele în Biserica Baptistă din Crystal Springs, dar preotul le-a transmis că nu poate ţine ceremonia, deoarece congregaţia sa este formată, în majoritate, din albi.

"Din cauză că suntem negri, mulţi dintre enoriaşii acestei biserici s-au opus să ne căsătorim aici. Până acum credeam că suntem fraţi în credinţă şi nu contează culoarea pielii" a comentat Charles Wilson pentru CNN.

Pastorul Stan Weatherford i-a sfătuit pe cei doi tineri să se căsătorească religios în altă biserică, "pentru a nu încuraja o controversă sau crearea unui precedent nedorit printre enoriaşii săi".

Studii recente ale Universităţii din Phoenix au relevat că 23% dintre americani cred în creşterea rasismului, iar 42 % dintre cei intervievaţi au fost de părere că situaţia nu s-a schimbat cu nimic din  2009.
În luna ianuarie a acelui an, Barack Obama s-a instalat în fotoliul de preşedinte de la Casa Albă, el fiind primul afro-american din istorie care ocupă această poziţie.

×
Subiecte în articol: Mississippi rasism
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close