Antena 3 CNN Externe O jurnalistă franceză rănită în Siria cere ajutor

O jurnalistă franceză rănită în Siria cere ajutor

O jurnalistă franceză rănită în Siria cere ajutor
Sursa foto: Foto: Youtube
de S.T.    |    24 Feb 2012   •   08:35

O jurnalistă din Franţa a fost rănită în acelaşi atac din Siria, în care şi-au pierdut viaţa o ziaristă americană şi un fotograf francez.

Edith Bouvier se afla în misiune pentru publicaţia Le Figaro în localitatea Homs, când au început atacurile. Franţuzoaica este imobilizată la pat şi are nevoie de operaţie chirurgicală. Ziarista face apel la autorităţile din Franţa să ajute la încetarea focurilor pentru a putea fi transportată la un spital.

Femeia şi-a rupt piciorul, pe toată lungimea femurului şi în orizontală şi are nevoie urgentă de operaţie. "Doctorii de aici ne-au tratat aşa cum au putut, însă nu pot efectua operaţii. Solicit oprirea urgentă a focurilor şi o ambulanţă în stare bună care să ne ducă la Liban, pentru a ne trata cât se poate de rapid", spune ziarista într-un filmuleţ apărut pe canalele media în cursul zilei de ieri.

Clipul a fost filmat în oraşul asediat Homs, joi, la ora 15.00, ora locala, şi a fost postat online de către un activist anti-regim. În înregistrare se mai vede un bărbat cu un stetoscop, care vorbeşte limba arabă, încercând să explice starea rănitei, iar pe fundal se pot auzi exploziile de pe străzile oraşului.




×
Subiecte în articol: jurnalista ajutor
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close