Antena 3 CNN Externe Obama va semna Legea Imigraţiei şi va împiedica deportarea a câtorva milioane de persoane

Obama va semna Legea Imigraţiei şi va împiedica deportarea a câtorva milioane de persoane

Obama va semna Legea Imigraţiei şi va împiedica deportarea a câtorva milioane de persoane
13 Noi 2014   •   15:24

Preşedintele american, Barack Obama, va lua săptămâna viitoare, măsuri în ceea ce priveşte reformele referitoare la imigranţi, anunţă Fox News.

Decizia, despre care cei de la Fox susţin că ar putea fi anunţată înainte de 21 noiembrie, ar preveni milioane de deportări, prin intermediul "acţiunii de întârziere", aşa cum este cunoscut proiectul legislativ.

Planul lui Obama se va aplica atât imigranţilor care au venit de mici copii în SUA şi nu au acte, cât şi părinţilor cetăţenilor americani (care de asemenea nu au acte de identitate americane) şi rezidenţilor.

Preşedintele era pregătit să promulge această lege cu luni în urmă, dar iniţiativa a fost amânată până după alegerile parţiale din Congres.

Obama a anunţat imediat după rezultatul alegerilor, în care republicanii au câştigat cu lejeritate majoritatea din Senat, că planul său va intra în vigoare până la sfârşitul acestui an.

"Ce nu mai putem să facem acum este să continuăm să aşteptăm. Aşteptarea asta ne costă", spunea atunci liderul de la Casa Albă.

Se pare că, în ultimele săptămâni, colegii democraţi ai lui Obama au pus presiune pe acesta, solicitându-i să anunţe cât mai repede măsura legislativă.
Dar preşedintele Congresului american, John Boehner, a spus că orice speranţă ca legea imigraţiei să treacă "va fi strivită", dacă Obama acţionează unilateral în această chestiune sensibilă.

Potrivit ultimelor statistici, peste 11 milioane de emigranţi trăiesc la ora actuală în SUA şi toţi aceştia nu au acte de identitate şi nu sunt înregistraţi social.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close