Antena 3 Externe Oficial ONU: Conflictul dintre Israel și Hamas "se îndreaptă spre un război la scară mare"

Oficial ONU: Conflictul dintre Israel și Hamas "se îndreaptă spre un război la scară mare"

de Adelina Miron    |    12 Mai 2021   •   13:07
Oficial ONU: Conflictul dintre Israel și Hamas "se îndreaptă spre un război la scară mare"
Sursa foto: Hepta

Emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a avertizat marți, 12 mai, despre posibilitatea ca atacurile dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas să escaladeze către "un război la scară mare".

"Încetaţi imediat tirurile. Această escaladare se îndreaptă spre un război la scară mare. Liderii tuturor taberelor trebuie să se angajeze în favoarea unei detensionări. Un război în Gaza ar fi devastator şi cei care vor plăti preţul sunt oamenii simpli", a scris Wennesland pe Twitter.

Oraşul Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv, cu peste 130 de rachete, în urma căruia au murit cel puțin 35 de oameni, printre care și copii.

Premierul, Benjamin Netanyahu, a anunţat că ţara sa va riposta dur şi a declarat că Hamas a trecut o linie roşie atunci când a lansat rachetele asupra Israelului.

Ploaia de rachete lansate de miliţiile islamiste asupra teritoriului israelian a lovit şi zone locuite.

În oraşul Holon una din rachete a căzut peste un autobuz plin cu civili şi a rănit mai multe persoane, scrie publicaţia The Jerusalem Post. Printre acestea, se numără şi copii.

Totodată, în oraşul, Eilat, mai multe rachete au lovit un rezervor de combustibil, care a ars ca o torţă. Doar în direcţia oraşului Tel Aviv, au fost lansate peste 100 de rachete.

Sistemele israeliene antiaeriene au interceptat, însă, o mare parte dintre rachetele care riscau să cadă în mai multe zone populate. Ore în șir s-a auzit zgomotul proiectilelor şi al sirenelor.

Tirurile vin la numai câteva ore după cele care au lovit oraşele Ierusalim şi Gaza. Armata israeliană a răspuns atacurilor tot cu rachete, pe care le-a lansat din drone. Israelienii au distrus mai multe sedii de informaţii militare, dar şi sedii de birouri, folosite de organizaţia teroristă Hamas.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close