Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz cere Turciei să nu mai provoace Grecia: "este necesar ca toţi aliaţii să fie uniţi"

Olaf Scholz cere Turciei să nu mai provoace Grecia: "este necesar ca toţi aliaţii să fie uniţi"

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut Turciei să dea dovadă de reţinere faţă de Grecia, în contextul în care tensiunile dintre cele două ţări s-au amplificat, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al guvernului german.

Olaf Scholz cere Turciei să nu mai provoace Grecia: "este necesar ca toţi aliaţii să fie uniţi"
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    01 Iun 2022   •   18:39

"Cancelarul este de părere că, având în vedere situaţia actuală, este necesar ca toţi aliaţii NATO să fie uniţi şi să se abţină de la provocări între ei", a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă obişnuite la Berlin, potrivit Reuters.

"Invadarea spaţiului aerian al Greciei şi survolarea insulelor greceşti nu este în regulă, pare contraproductiv şi împotriva spiritului alianţei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Turcia şi Grecia, ambele aliaţi NATO, sunt de mult timp în dezacord în legătură cu o serie de probleme, cum ar fi graniţele maritime, întinderea platformei continentale şi a spaţiului lor aerian, precum şi relaţiile cu Ciprul divizat din punct de vedere etnic.

Germania se angajează să rezolve chestiunile deschise între Grecia şi Turcia în cadrul unui dialog privat şi pe baza dreptului internaţional, a mai spus purtătorul de cuvânt, potrivit Mediafax.

În acelaşi timp, a spus purtătorul de cuvânt, "nu putem accepta punerea sub semnul întrebării a suveranităţii statelor membre ale Uniunii Europene".

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz Germania turcia Grecia NATO
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close