Antena 3 CNN Externe Orașul de lângă România care a devenit fortăreață | Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct de la fața locului

Orașul de lângă România care a devenit fortăreață | Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct de la fața locului

Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, se află acum în Odesa, orașul de lângă România care a devenit fortăreață. Ucrainenii de acolo aşteaptă înspăimântaţi atacurile ruşilor. Oamenii nu mai au încredere nici în negocierile de pace, nici în cuvântul oamenilor lui Vladimir Putin, aşa că se baricadează şi aşteaptă să înceapă iadul şi pentru ei.

Orașul de lângă România care a devenit fortăreață | Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina, în direct de la fața locului
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    30 Mar 2022   •   10:58

Multă îngrijorare și tensiune în Odesa, mai ales după atacurile de ieri dimineață, la doar 120 de kilometri distanță, în Nikolaev.

Oamenii nu mai au încredere nici în negocierile care au avut loc la Istanbul.

Chiar dacă s-au făcut progrese remarcabile față de negocierile precedente, totuși oamenii știu ce s-a întâmplat dățile trecute, au văzut că luptele au continuat, așa că sunt precauți la ce urmeză.

Odesa arată ca o fortăreață în acest moment. Sunt baricade peste tot, făcute din sârmă ghimpată, cauciucuri și saci cu nisip.

Orașul este extrem de bine apărat în acest moment, astfel încât un atac de pe mare al rușilor ar avea șanse infime, mai ales că tot țărmul este împânzit de mine foarte periculoase.

Singurul pericol îl reprezintă un atac aerian cu rachete, așa cum s-a întâmplat și la Nikolaev.

Viața oamenilor decurge oarecum normal. Sunt destul de multe afaceri deschise, dar în centru este închis totul.

Nu reprezintă o problemă aprovizionarea cu alimente, dar este o problemă la fabricile de pâine, pentru că sunt în criză de drojdie. Principalul importator era regiunea Harcov, dar acum este distrusă.

Odesa apelează acum foarte mult la ajutor străin, inclusiv din România. 

Cea mai mare inconveniență pentru ucraineni este legea marțială. Între orele 20:00 și 6:00, nimeni nu mai are voie pe străzi.

×
Subiecte în articol: Odesa
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close