Antena 3 CNN Externe Orașul în care cadavrele persoanelor infectate cu coronavirus au fost abandonate pe străzi și pe holurile spitalelor

Orașul în care cadavrele persoanelor infectate cu coronavirus au fost abandonate pe străzi și pe holurile spitalelor

Coronavirusul a afectat persoane din toată lumea, însă nivelul ridicat de cazuri pozitive și decese depinde foarte mult și de măsurile autorităților luate de timp.

Orașul în care cadavrele persoanelor infectate cu coronavirus au fost abandonate pe străzi și pe holurile spitalelor
Sursa foto: hepta
de Claudia Simion    |    08 Mai 2020   •   13:16

Orașul Guayaquil din Ecuador este unul dintre orașele care nu au fost deloc pregătite pentru a se lupta cu pandemia de coronavirus. Pe străzi și pe holurile spitalelor e plin de oameni morți fiindcă autoritățile reușesc cu greu să facă față situației.

De asemenea, sute de pacienți care nu mai pot să respire așteaptă să fie internați în spitale, iar medicii abia reușesc să se ocupe de toți.

Exemplele de familii care și-au abandonat apropiații decedați pe străzi de teama infectării sunt multe, după ce morgile și casele funerare au ajuns să fie depășite de numărul uriaș de decese.

Mai mulți medici de la spitale diferite au explicat că sistemul de sănătate a ajuns la pământ din cauza pandemiei. Aceștia au povestit cum sute de oameni, care ajungeau la spital în stare foarte gravă, mureau la scurt timp și erau lăsați pe holuri fiindcă nu mai aveau loc la morgă, potrivit CNN.

Potrivit Universității Johns Hopkins, în Ecuador au fost înregistrate, până în acest moment, 30.298 cazuri pozitive de coronavirus. Dintre acestea, 1.654 de oameni au murit, iar 3.433 au fost vindecați.

La nivel mondial, bilanțul arată 3.861.697 de cazuri pozitive de coronavirus, 269.867 de decese și 1.290.364 de persoane vindecate.

×
Subiecte în articol: ecuador coronavirus
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close