Antena 3 CNN Externe OSCE: Există grave nereguli la numărătoarea voturilor la alegerile din Rusia

OSCE: Există grave nereguli la numărătoarea voturilor la alegerile din Rusia

OSCE: Există grave nereguli la numărătoarea voturilor la alegerile din Rusia
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2012   •   21:04

OSCE a semnalat astăzi grave nereguli la numărătoarea voturilor la alegerile din Rusia, în urma cărora Vladimir Putin a fost ales din nou preşedinte. Au fost nereguli în aproape o treime din birourile de vot, atrag atenţia observatorii internaţionali.

"Procesul s-a deteriorat la numărarea voturilor şi a fost evaluat negativ (de OSCE) în aproape o treime din birourile de vot din cauza neregulilor de procedură", a declarat OSCE într-un comunicat, adăugând că această campanie a fost clar orientată în favoarea unuia dintre candidaţi.
  
"Deşi candidaţii la alegerile prezidenţiale ruse au putut să îşi desfăşoare campania fără să fie împiedicaţi, condiţiile au fost clar orientate în favoarea unui candidat, premierul Vladimir Putin", au conchis observatorii internaţionali.

Comisia electorală de la Moscova a anunţat însă că cele mai multe plingeri privind fraudele sunt nefondate. In acest context, Vladimir Putin se pregăteşte să se întoarcă la Kremlin, pentru un al treilea mandat extins, de şase ani.

Comisia Europeană "încurajează Rusia să remedieze lacunele" procesului electoral, a declarat luni o purtătoare de cuvânt, la o zi după victoria lui Vladimir Putin în primul tur al scrutinului prezidenţial rus.

"Uniunea Europeană ia notă de rezultatele preliminare", a declarat purtătoarea de cuvânt, Maja Kocijancic, subliniind că Bruxelles-ul împărtăşeşte preocupările observatorilor internaţionali, după un raport al OSCE care menţiona nereguli în cursul scrutinului.
 
Vladimir Putin a câştigat scrutinul cu aproximativ 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate de Comisia Electorală Centrală.






×
Subiecte în articol: OSCE
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close