Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: Războiul este "un ultragiu adus lui Dumnezeu"

Papa Francisc: Războiul este "un ultragiu adus lui Dumnezeu"

Papa Francisc a asigurat că războiul din Ucraina "reprezintă un ultragiu adus lui Dumnezeu, o trădare blasfemiatoare faţă de Domnul" nostru, în cadrul Audienţei generale desfăşurate în Sala Paul al VI-lea.

Papa Francisc: Războiul este "un ultragiu adus lui Dumnezeu"
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / ABACA
de Silvia Preda    |    13 Apr 2022   •   20:02

Papa Francisc a precizat că războiul este "întotdeauna o acţiune a omului care conduce la idolatria puterii".

Suveranul pontif a citat cartea scriitorul rus Dostoievski "Legenda Marelui Inchizitor", pe care a definit-o ca mereu actuală pentru că reprezintă logica lumească. El a respins totodată ideea "unei păci armate". "Pacea lui Iisus nu-i domină pe ceilalţi, nu este niciodată o pace armată, niciodată!", a spus Papa.

Papa Francisc a desfășurat steagul Ucrainei la Vatican și l-a sărutat | "Asistăm la neputința organizațiilor internaționale"

Papa le-a cerut credincioşilor ca în aceste zile să se aplece în faţa Crucii pentru a cere "pacea din inimă şi pacea pentru omenire".

"Paştele este o sărbătoare în familie, iar voi, prin faptul că deschideţi casele voastre, aţi devenit familia lor. Deşi majoritatea dintre ei sărbătoresc Paştele o săptămână mai târziu, conform tradiţiei ortodoxe, este acum momentul să vă înălţaţi împreună ochii spre Cruce, să aşteptaţi reînvierea lui Hristos şi să vă rugaţi pentru pacea în Ucraina", a subliniat Papa Francisc.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Război Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close