Antena 3 CNN Externe Papa ”s-a strecurat” din Vatican pentru a vizita un magazin de discuri. Proprietarul magazinului: ”M-a cuprins o emoție imensă”

Papa ”s-a strecurat” din Vatican pentru a vizita un magazin de discuri. Proprietarul magazinului: ”M-a cuprins o emoție imensă”

Papa Francisc și-a permis o altă ieșire privată în afara Vaticanului, de data aceasta pentru a vizita un magazin de muzică din centrul capitalei, în via della Minerva, lângă Panteon.

Papa ”s-a strecurat” din Vatican pentru a vizita un magazin de discuri. Proprietarul magazinului: ”M-a cuprins o emoție imensă”
Sursa foto: Rome Reports
de Alexandra Ionescu    |    12 Ian 2022   •   08:47

Papa Francisc a crescut ascultând opera la radio, este un fan al tangoului argentinian și crede că Mozart „te ridică la Dumnezeu”.

Dar a fost totuși un șoc pentru cei care l-au văzut pe pontiful în vârstă de 85 de ani ieșind marți seara dintr-un magazin de discuri din centrul Romei cu un CD în mână. Făcuse o vizită neanunțată, care a fost surprinsă de un reporter de la Vatican ce se afla în apropiere.

Javier Martinez-Brocal, directorul agenției de știri Rome Reports, a spus că se afla în cartierul Panteonului din Roma când a observat un Fiat 500 alb cu numere de înmatriculare de la Vatican și câteva mașini de poliție parcate în fața magazinului Stereosound.

Francis s-a strecurat înăuntru și a stat aproximativ 12 minute, discutând cu proprietarii, a relatat Martinez-Brocal.

Apoi au povestit ce s-a întâmplat: se pare că fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio a fost client în timpul vizitelor sale la Roma și le-a promis că va veni în vizită când s-a întâlnit cu ei la Vatican.

Francis, un argentinian a cărui dragoste pentru tango și milonga este binecunoscută, nu a cumpărat nimic. Dar proprietarii magazinelor i-au oferit cadou un CD cu muzică clasică, a scris Martinez-Brocal, potrivit AP.

Proprietarul „Stereosound” îi explică lui Corriere că vizita Suveranulu iPontif i-a provocat „o emoție imensă”, potrivit Corriere.it.

„Sfântul Părinte este pasionat de muzică și era deja clientul nostru, cu ani în urmă, când era încă cardinal. Apoi, desigur, nu l-am mai văzut niciodată. Și acum a venit să ne viziteze. Este un cadou pe care i l-am făcut-o, un CD cu muzică clasică”. 

Părintelui Antonio Spadaro, în primul său interviu la La Civiltà Cattolica, i-a spus: „În muzică îl iubesc pe Mozart, desigur. Acel ”Et Incarnatus” este de neîntrecut: te aduce aproape de Dumnezeu! Iubesc Mozart interpretat de Clara Haskil.  Îmi place să ascult Beethoven. Și apoi Pasiunile lui Bach. Piesa lui Bach pe care o iubesc atât de mult este ”Erbarme Dich”. Sublim. Apoi, la un alt nivel, nu le fel de intim la fel, îl iubesc pe Wagner. Îmi place să-l ascult, dar nu întotdeauna. Tetralogia inelului interpretată de Furtwängler la Scala în anii 1950 este cel mai frumos lucru pentru mine. Dar și Parsifal interpretat în ’62 de Knappertsbusch”. 
 

×
Subiecte în articol: Vatican magazin cd discuri vizita
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close