Antena 3 CNN Externe Peste 100.000 de oameni, fără locuințe după cutremurul din Italia. Avertisment îngrijorator al unui seismolog

Peste 100.000 de oameni, fără locuințe după cutremurul din Italia. Avertisment îngrijorator al unui seismolog

Peste 100.000 de oameni, fără locuințe după cutremurul din Italia. Avertisment îngrijorator al unui seismolog
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Oct 2016   •   09:55

Mii de oameni din centrul Italiei și-au petrecut noaptea sub cerul liber, în corturi, adăposturi improvizate sau la cunoștințe, după ce regiunea a fost devastaăa de cutremure, iar casele oamenilor au fost distruse.

Conform autorităților italieni, sunt 28.000 de sinistrați, însă autoritățile locale spun că peste 100.000 de oameni au rămas fără locuință în urma cutremurului, arată The Telegraph.

Peste 70 de localități au fost afectate de seism.

„Tot orașul s-a prăbușit, nu a mai rămas nimic. Este un dezastru, am văzut iadul”, a povestit Marco Rinaldi, primarul din Ussita.

Cutremurele care au zguduit Italia centrală în ultimele două luni ar putea continua într-un efect de domino devastator, cu un seism mare provocând altul de-a lungul sistemului de falii de sub lanțul muntos italian Apenini, a avertizat duminică un seismolog italian.

Cutremurul de 6,5 grade a provocat dărâmarea unor clădiri în centrul Italiei, inclusiv a unor biserici istorice, informează Reuters şi AFP.

Cutremur devastator. Clădiri prăbușite peste oameni: „E un dezastru”

La Norcia, un burg pitoresc situat în regiunea Umbria, imagini ale televiziunii italiene au arătat rezidenţi adunaţi într-una dintre pieţe, precum şi mai multe clădiri prăbuşite, între care bazilica Sf Benedict, construită în secolul XIV şi care este pe jumătate distrusă.

×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close