Antena 3 CNN Externe Phenianul acuză SUA, Japonia şi Coreea de Sud că încearcă să creeze o alianţă militară precum NATO

Phenianul acuză SUA, Japonia şi Coreea de Sud că încearcă să creeze o alianţă militară precum NATO

oreea de Nord a criticat recentul acord dintre Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia privind consolidarea cooperării militare, considerându-l un mijloc de materializare a unui plan american de creare a unei alianţe militare precum NATO în regiune.

Phenianul acuză SUA, Japonia şi Coreea de Sud că încearcă să creeze o alianţă militară precum NATO
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Iul 2022   •   13:55

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a declarat acest lucru la o întrebare adresată de KCNA, a relatat duminică agenţia de presă de stat.

„Realitatea arată în mod clar că scopul real al SUA de a răspândi zvonul despre 'ameninţarea din partea Coreei de Nord' este de a oferi o scuză pentru a obţine supremaţia militară asupra regiunii Asia-Pacific", a declarat purtătorul de cuvânt, conform Reuters.

„Situaţia existentă necesită mai urgent consolidarea apărării ţării pentru a face faţă în mod activ agravării rapide a mediului de securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Mediafax.

Liderii Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei s-au întâlnit săptămâna trecută, în marja unui summit NATO, şi au convenit să exploreze mijloace suplimentare pentru a consolida "descurajarea extinsă" împotriva Coreei de Nord.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord SUA NATO japonia coreea de sud
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close