Antena 3 CNN Externe Plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 11 MILIARDE de euro, prezentat de Comisia Europeană

Plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 11 MILIARDE de euro, prezentat de Comisia Europeană

Plan de ajutorare a Ucrainei în valoare de 11 MILIARDE  de euro, prezentat de Comisia Europeană
Sursa foto: Foto:Agerpres
05 Mar 2014   •   14:28
Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan de ajutorare în valoare de "cel puţin 11 miliarde de euro" pentru Ucraina, relatează AFP. Programul include măsuri pe termen scurt şi mediu în domeniile comercial, economic, tehnic şi financiar.

"Comisia Europeană a identificat astăzi (miercuri) un program de ajutorare a Ucrainei. Aceasta este contribuţia noastră la summitul şefilor de stat şi de guvern de mâine (joi). În total, pachetul ar putea aduce o susţinere în valoare de cel puţin 11 miliarde de euro, în următorii doi ani, (sumă) provenind de la bugetul UE şi instituţiilor financiare europene", a declarat preşedintele CE José Manuel Barroso.


Programul cuprinde suma de 1,6 miliarde ca împrumuturi, 1,4 miliarde de euro ca donaţii, dintre care 600 de milioane în următorii doi ani, şi trei miliarde din partea Băncii Europene pentru Investiţii (BEI).

CE speră să deblocheze suma de cinci miliarde de euro prin Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Ea va mobiliza suma de 250 de milioane de euro din fonduri alocate politicii de vecinătate, în vederea unor împrumuturi în valoare de 2,5 miliarde de euro.

Joi va avea loc un summit extraordinar pe tema crizei din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Proteste Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close