Antena 3 CNN Externe Polonia a aflat de unde venea drona care s-a prăbușit pe teritoriul său și a creat panică

Polonia a aflat de unde venea drona care s-a prăbușit pe teritoriul său și a creat panică

O dronă militară de recunoaștere care s-a prăbușit în sud-vestul Poloniei a fost identificată, după ce a stârnit panică printre localnici.

Polonia a aflat de unde venea drona care s-a prăbușit pe teritoriul său și a creat panică
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   15:36

Incidentul a avut loc marți noaptea.

Postul de radio RMF a relatat anterior că drona a fost găsită într-o pădure din apropierea satului Trzebien, în sudul țării, după ce un trecător a sunat la serviciile de urgență pentru a spune că a văzut un obiect prăbușindu-se în zonă.

Vineri, Ministerul polonez al Apărării a comunicat că proveniența dronei a fost stabilită, acest aparat fiind folosit de soldații americani pentru un zbor de antrenament.

Citește și: Vladimir Putin susține că Polonia intenționează să ocupe și să anexeze o parte din Ucraina

"Informațiile obținute arată că, în timpul unui zbor de antrenament al soldaților americani, s-a pierdut contactul cu drona și aceasta a căzut apoi într-o zonă forestieră", a precizat ministerul polonez într-un pentru agenția Reuters.

"Nimeni nu a fost rănit și nu există pagube ca urmare a incidentului. Drona a fost preluată de partea americană", a adăugat instituția citată.

Polonia, membru NATO, este în alertă din cauza frevcentelor încălcări ale spațiului său aerian, în contextul războiului din Ucraina vecină, după incidentele din noiembrie și decembrie anul trecut, în care s-au prăbușit rachete pe teritoriul său.

În incidentul din noiembrie, o rachetă S-300 lansată de apărarea ucraineană pentru a doborî o rachetă rusească a căzut în zona satului polonez Przewodow, ucigând două persoane.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close