Antena 3 CNN Externe Pompierii s-au luptat cu flăcările izbucnite pe o platformă petrolieră din Marea Timor

Pompierii s-au luptat cu flăcările izbucnite pe o platformă petrolieră din Marea Timor

Pompierii s-au luptat cu flăcările izbucnite pe o platformă petrolieră din Marea Timor
02 Noi 2009   •   09:08

Pompieri specializaţi au fost chemaţi duminică pe Marea Timor, pentru a se lupta cu un uriaş incendiu izbucnit la o platformă petrolieră de unde se scurge petrol încă din luna august, relatează aljazeera.net. Flăcările au izbucnit în timp ce muncitorii de pe platforma West Atlas încercau să oprească scurgerea de petrol care are loc de mai mult de două luni. Nu au existat răniţi în urma incendiului iar compania Thai, cea care operează platforma PTTEP, a precizat că întregul personal a fost evacuat de pe platforma care se situează la 200 de kilometri nord-vest de coasta australiană.

Însă activiştii pentru mediu au declarat că incendiul ar putea înrăutăţi impactul scurgerii devastatoare de petrol. ?Scurgerea este o adevărată catastrofă pentru mediul înconjurător şi situaţia se poate înrăutăţi?, a declarat, pentru Al Jazeera, senatoru Bob Brown, liderul Partidului Verde din Australia.

?Informaţiile sunt din ce în ce mai proaste. Este unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istoria Australiei?, a spus el, acuzând autorităţile că nu s-au implicat suficient pentru a opri scurgerea. Organizaţiile ecologiste susţin că impactul asupra mediului înconjurător va fi serios timp de 20 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incendiu
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close