Antena 3 CNN Externe Povestea omului care dormea pe maldăre de bani. A DAT FOC la 2 milioane de dolari pentru a se încălzi

Povestea omului care dormea pe maldăre de bani. A DAT FOC la 2 milioane de dolari pentru a se încălzi

Povestea omului care dormea pe maldăre de bani. A DAT FOC la 2 milioane de dolari pentru a se încălzi
de O.P.    |    07 Mar 2012   •   11:54

S-a născut într-o familie de fermieri din Columbia şi de mic copil a gustat amărăciunea sărăciei. Se ducea descult la scoala, iar această imagine l-a urmărit pe Pablo toată viaţa.

După ce a terminat şcoala primară, Pablo a intrat la facultatea de studii politice însă a fost obligat să renunţe tot din motive financiare, neavând bani să-şi mai plătească studiile. Aşa că viaţa lui s-a îndreptat cu paşi repezi spre lumea ilegalităţii  Urmând sfaturile fratelui său a început să lucreze pentru multi-milionarul Alvaro Prieto care făcea contrabandă cu droguri în SUA. Datorită calităţii sale de lider, Pablo Escobar era MILIONAR în dolari până la vârsta de 22 de ani.

În 1982 este ales Reprezentant în camera Deputaţilor (membru) din partea Partidului Liberal Columbian. Abilităţile sale au fost cunoscute şi în lumea politică din Columbia însă până la 32 de ani deja era cunoscut ca un temut membru al cartelului Medellin.



În 1983 Pablo Escobar preia conducerea Cartelului Medellin care ajunsese să controleze mare parte din piaţa drogurilor care intrau în Republica Dominicană, Mexic, Puerto Rico şi mai ales SUA. Organizaţia sa era cunoscută la nivel mondial iar revista Forbes îi estima averea la 35 de miliarde de dolari, fiind la vremea respectivă, al 7-lea cel mai bogat om din lume.

Principala marfa de export al lui Pablo era cocaina. Pe care paradoxal, o aducea din state vecine ca Peru sau Bolivia, cocaina columbiană fiind de o calitate slabă, sub standardele mai ales a principalei consumatoare, SUA.

Deşi se ştie ca Escobar a controlat piata de stupefiante din America, se spune ca reteaua sa se întindea adânc şi în Asia.

Pablo Escobar a murit într-un schimb de focuri în 1993, la o zi dupa ce a împlinit 44 de ani.

Se spune că infamul baron al cocainei a aprins un foc folosind dolari americani într-un refugiu din munte, în timp ce era hăituit de autorităţi. Sebastian Marroquin, care şi-a schimbat numele din Juan Pablo Escobar, a declarat că tatăl lui a ars banii atunci când şi-a dar seama că fiica sa Manuela făcuse hipotermie. A folosit focul de doua milioane de dolari şi pentru a face ceva de mâncare.

Fiul lui Escobar a mai declarat într-un interviu pentru  revista columbiană Don Juan că tatăl său era obsedat de siguranţă aşa că şi-a fondat propria companie de taxi pentru a afla atunci când soseau străini în Medelin. Mai mult îşi muta familia o dată la fiecare 48 de ore într-una dintre cele 15 ascunzători pe care le avea împrăştiate prin tot orasul.


×
Subiecte în articol: Pablo Escobar droguri cocaina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close