Antena 3 CNN Externe Premierul ceh, Mirek Topolanek, a demisionat după ce guvernul a căzut în urma unei moţiuni de cenzură

Premierul ceh, Mirek Topolanek, a demisionat după ce guvernul a căzut în urma unei moţiuni de cenzură

Premierul ceh, Mirek Topolanek, a demisionat după ce guvernul a căzut în urma unei moţiuni de cenzură
Sursa foto: mirewk topolanek
26 Mar 2009   •   16:32

Primul ministru ceh, Mirek Topolanek şi-a prezentat joi demisia, după ce guvernul său de centru dreapta a primit un vot de neîncredere din partea deputaţilor. Preşedintele Vaclav Klaus a acceptat demisia premierului. Lui îi revine acum misiunea de a numi un alt prim ministru, fiind cunoscut faptul că nu l-a apreciat niciodată pe Topolanek, considerându-l prea proeuropean.

Preşedintele Klaus va avea în cursul zilei de vineri consultări cu liderii tuturor partidelor, inclusiv cu cei ai partidelor care au iniţiat moţiunea de cenzură care a dus la căderea guvernului.

Mirek Topolanek a declarat că speră să fie desemnat din nou prim ministru, deşi recunoaşte că este foarte greu să formeze un Guvern care săî se bucure de sprijinul unei majorităţi într-un Parlament atât de divizat.

Până la această ultimă moţiune de cenzură, guvernul condus de Topolanek rezistase la nu mai puţin de patru astfel de moţiuni.

Demisia premierului şi căderea guvernului survine în plin mandat prezidenţial al UE.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern demisie motiune de cenzura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close