Antena 3 CNN Externe Premierul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, și-a dat demisia

Premierul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, și-a dat demisia

Prim-ministrul Ucrainei Oleksi Honcearuk și-a dat demisia. 

Premierul Ucrainei, Oleksi Honcearuk, și-a dat demisia
Sursa foto: Foto: Facebook/ Alexei Goncharuk
de M.Z.    |    17 Ian 2020   •   10:30

Anunțul a fost făcut vineri, pe pagina sa de Facebook, iar Administrația președintelui Ucrainei a confirmat primirea cererii de demisie, scrie tvrain.ru, potrivit unimedia.info.

Demisia este legată de publicarea pe internet a unei înregistrări audio presupuse realizate la o întâlnire în care acesta ar vorbi despre abordarea „primitivă” a lui Zelensky.

„În ultimele zile, toți au fost martori la evenimente, care s-au desfășurat în jurul unor fișiere, montate din fragmente de înregistrări ale Guvernului. Conținutul lor creează artificial impresia că eu și echipa mea nu respectăm președintele, care este liderul nostru politic ”, a scris premierul.

Oleksi Honcearuk mai spune că a venit în postura de premier pentru a implementa programul președintelui, care „este un model de deschidere și decență”.

„Cu toate acestea, pentru a elimina orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am scris o scrisoare de demisie și i-am înmânat-o președintelui cu dreptul de a o depune în Parlament”, a mai scris Honcearuk.

„Am venit la postul de prim-ministru al Ucrainei pentru a realiza programul președintelui. El pentru mine este un model de deschidere și decență. Cu toate acestea, pentru a risipi orice îndoială cu privire la respectul și încrederea noastră în președinte, am depus cerere de demisie ”, a subliniat premierul.

Oleksi Honcearuk este cel mai tânăr premier ucrainean, la doar 35 de ani. El a ajuns în această poziție anul trecut.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close