Antena 3 CNN Externe Preot ortodox, ridicat de poliţie după ce l-a insultat pe Papa Francisc în Atena

Preot ortodox, ridicat de poliţie după ce l-a insultat pe Papa Francisc în Atena

Un preot ortodox a fost ridicat de poliţie după ce a strigat „Papa, ești un eretic”, în momentul în care suveranul pontif intra în Arhiepiscopia Ortodoxă din capitala Greciei.

Preot ortodox, ridicat de poliţie după ce l-a insultat pe Papa Francisc în Atena
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2021   •   23:33

Un videoclip postat pe reţele de socializare îl arată pe preotul ortodox strigând cuvintele în greacă în afara clădirii, înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca Papa să audă.

Papa Francisc a ajuns sâmbătă în Grecia pentru o vizită de trei zile, care, speră greco-catolicii, va apropia bisericile din Răsărit şi de cele din Vest, relatează Reuters.

Creștinismul s-a împărțit în două în 1054, în ceea ce se numește Marea Schismă, iar relațiile dintre cele două au fost marcate de multe momente tensionate.

În prelegerea sa, Papa Francisc a cerut iertare în numele Bisericii Romano-Catolice pentru rolul său în greșelile istorice care au dus la despărțire.

„În mod tragic ne-am despărțit. Preocupările lumești ne-au otrăvit, buruienile suspiciunii ne-au crescut distanţa şi am încetat să cultivăm comuniunea”, i-a spus Papa Francisc Preafericitului Ieronyms al II-lea.

Catolicii şi ortodocșii au fost implicaţi în dialog în vederea unei eventuale reuniuni de decenii şi cooperează în multe inițiative sociale, dar cele două părți sunt încă departe din punct de vedere teologic.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc atena preot ortodox
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close