Antena 3 CNN Externe Preşedintele Bank of Cyprus demisionează, din cauza acordului Ciprului cu zona euro

Preşedintele Bank of Cyprus demisionează, din cauza acordului Ciprului cu zona euro

Preşedintele Bank of Cyprus demisionează, din cauza acordului Ciprului cu zona euro
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    26 Mar 2013   •   14:12

Preşedintele Bank of Cyprus, Andreas Artemis, a demisionat marţi de la conducerea celei mai mari instituţii de credit a ţării, în urma acordului dintre Cipru şi zona euro, care prevede restructurarea băncii pe care o conduce şi închiderea Cyprus Popular Bank (Laiki).
   
Artemis şi-a înaintat demisia board-ului director, potrivit agenţiei cipriote CNA, citată de AFP.
   
Cipru a acceptat în noaptea de duminică spre luni condiţii dure de restructurare a sectorului bancar, pentru a primi împrumuturi de 10 miliarde de euro de la statele din zona euro. Un acord precedent încheiat de oficialii ciprioţi cu zona euro a fost respins de Parlament, care a refuzat săptămâna trecută taxarea depozitelor bancare.

Noua înţelegere prevede ca Laiki, a doua mare bancă a ţării, să fie închisă, iar sumele care depăşesc 100.000 de euro din depozitele bancare să fie transferate într-o bancă de active toxice, unde sunt aşteptate pierderi mari. Depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro, în conformitate cu legislaţia europeană.
   
Citeşte şi:

E DEZASTRU pentru miliardari. Deponenţii cu peste 100.000 euro în băncile din Cipru ar putea pierde 40% din ce depăşeşte suma

×
Subiecte în articol: Cipru
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close