Antena 3 CNN Externe Preşedintele Comisiei Europene: Grecia va rămâne în zona euro

Preşedintele Comisiei Europene: Grecia va rămâne în zona euro

Preşedintele Comisiei Europene: Grecia va rămâne în zona euro
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
28 Sep 2011   •   16:34

Grecia va rămâne în zona euro, indiferent de criza financiară care a lovit statul elen, conform preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Acesta crede că ţine de statele europene să restabilească încrederea în moneda euro.

În Grecia însă, nu este deloc linişte. Atena este şi miercurea aceasta total paralizată de greva şoferilor de taxi şi a salariaţilor din transportul public.

Europa are nevoie de unitate pentru salvarea zonei euro, a declarat Barroso într-un discurs în Parlamentul European. El a asigurat Europa că Grecia va rămâne în zona monedei unice, dar a cerut răbdare în aplicarea măsurilor de austeritate.

O măsură a fost luată marţi seară, când parlamentul de la Atena a votat impozitarea proprietăţilor imobiliare. Taxa urmează să fie colectată prin factura de electricitate. Impozitul a provocat vii nemulţumiri în toată Grecia, unde peste 70% dintre locuitori sunt proprietari. Unii chiar s-au revoltat. La Atena poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe manifestanţi să ia parlamentul cu asalt.

Grecia este blocată pentru a treia zi de greva generală a transportatorilor, ca reacţie la pachetul de măsuri de austeritate impus de guvern. Ţara  se confruntă cu recesiunea pentru al treilea an consecutiv.







×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close