x close

Preşedintele Comisiei Europene: Îmi doresc să evit o ieşire a Greciei din zona euro

de S.T.    |    07 Iul 2015   •   12:21
Preşedintele Comisiei Europene: Îmi doresc să evit o ieşire a Greciei din zona euro 534

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marți că își dorește să evite o ieșire a Greciei din zona euro și că "este momentul să se revină la masa negocierilor", cu câteva ore înaintea unui summit crucial al zonei euro privind situația Atenei, transmite AFP.

Juncker a făcut de asemenea apel la "găsirea unei soluții", într-un discurs susținut în Parlamentul European de la Strasbourg la două zile după ce grecii au respins prin referendum propunerile de acord ale creditorilor internaționali - UE, BCE și FMI.

"Îmi doresc să evit un Grexit (o ieșire a Greciei din zona euro — n.r.), sunt împotriva unui Grexit", a declarat Juncker, în prima sa luare de poziție publică după referendum.

"Există unii în Uniunea Europeană care, deschis sau fără să o spună, își doresc ca Grecia să iasă din zona euro. Răspunsurile cele mai simple sunt deseori cele mai proaste", a spus el.

Summit decisiv pentru soarta Greciei. Tsipras este obligat să ajungă la o înţelegere cu creditorii străini

În opinia președintelui Executivului comunitar, "Europa este o luptă permanentă pentru găsirea de compromisuri", iar Comisia "va face tot posibilul pentru ca negocierile să fie reluate, este momentul să revenim la masa negocierilor". "Vreau să ne reunim pentru a găsi o soluție", a insistat el, chiar dacă "nu vom găsi astăzi această soluție".

"Vom pregăti calea pentru găsirea unei soluții", a adăugat el.Citeşte şi:

Criza din Grecia va AFECTA România? Ce spun specialiştii

Citeşte mai multe despre:

Jean-Claude Juncker Grecia Alexis Tsipras zona euro
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati