Antena 3 CNN Externe Prețurile mondiale la grâu și porumb cresc după distrugerea barajului din Ucraina

Prețurile mondiale la grâu și porumb cresc după distrugerea barajului din Ucraina

Prețul grâului și al porumbului a crescut marți dimineață, după ce distrugerea barajului din Ucraina a stârnit îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente la nivel mondial.

Prețurile mondiale la grâu și porumb cresc după distrugerea barajului din Ucraina
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    06 Iun 2023   •   19:50

Prețul grâului a crescut cu 2,4% la începutul tranzacțiilor de marți de la Chicago Mercantile Exchange. Costul porumbului a crescut cu peste 1%, iar ovăzul a câștigat 0,73%, potrivit Sky News, citat de Mediafax. 

În zona din sudul Ucrainei care se confruntă cu inundații uriașe în urma distrugerii barajului Hidrocentralei Kahovka se afla numeroase terenuri agricole.

Citeşte şi: Comisia Europeană elimină restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina! Când intră în vigoare măsura

Barajul uriaș de pe fluviul Dnipro a fost aruncat în aer! Localnicii au lăsat totul în urmă și au fugit

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marți, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forțelor ucrainene și ruse. Ambele părți se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Barajul, înalt de 30 de metri și lung de 3,2 km, a fost construit în 1956 pe râul Dnipro, ca parte a centralei hidroelectrice Kakhovka.

Acesta deține un rezervor de 18 km3 care alimentează cu apă și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată de asemenea sub control rusesc.

Citeşte şi: Silviu Gurlui, despre pericolul de la centrala nuclează de la Zaporojie, după distrugerea barajului de la Dnipro: "E un dezastru ecologic foarte mare"

×
Subiecte în articol: baraj Ucraina nava cereale
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close