Antena 3 CNN Externe Prima țară din Europa în care școlile au început din nou

Prima țară din Europa în care școlile au început din nou

Danemarca este prima țară din Europa care redeschide grădinițele și școlile primare. Elevii vor menține distanța socială la intrarea în instituția de învățământ și în sala de curs.

Prima țară din Europa în care școlile au început din nou
Sursa foto: Foto: Hepta
15 Apr 2020   •   20:09

Danemarca a închis școlile pe data de 12 martie și a redechis școlile astăzi, 15 aprilie. Elevii din clasele primare vor menține distanța socială la intrarea în școli iar băncile vor fi aranjate în așa fel încât copii să nu stea aprope unul de celălalt. 

Peste jumătate dintre școlile din țară și 35% dintre școlile din Copenhaga și-au redeschis astăzi porțile. Restul instituțiile au cerut câteva zile în plus pentru amenajarea sălilor de curs. 

Pauzele vor fi și ele structurate în mod diferit. Elevii vor fi împărțiți în grupuri, care vor lua pauze la intervale diferite. Datorită vremii frumose, mai multe școli, majoritatea din mediul rural, au optat pentru cursuri în aer liber, unde regulile de distanțare socială sunt mai ușor de urmat. 

În ciuda măsurilor luate de guvern, unii părinți sunt de părere că este mult prea devreme să își trimită copii la școală și se tem pentru sănătatea celor mici, informează Daily Mail. 

Liceeni vor continua să învețe de acasă, în mediul online și se vor întorce în bănci pe data de 10 mai. Guvernul a anunțat că în curând vor redeschide și restaurantele și saloanele de înfrumusețare. 

Danamarca are 6,700 de cazuri de infectare cu coronavirus și 299 de morți. 

×
Subiecte în articol: şcoli Danemarca
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close