Antena 3 CNN Externe Primarul PIROMAN! Un edil local spaniol a folosit ABUZIV artificiile şi a dat FOC oraşului

Primarul PIROMAN! Un edil local spaniol a folosit ABUZIV artificiile şi a dat FOC oraşului

Primarul PIROMAN! Un edil local spaniol a folosit ABUZIV artificiile şi a dat FOC oraşului
26 Iun 2014   •   15:45

Un primar spaniol a fost trimis în judecată pentru că a incendiat un întreg oraş, ignorând o interdicţie a consiliului local, care interzicea folosirea focurilor de artificii.

Uzul ilegal al materialelor pirotehnice a stârnit un incendiu de proporţii, care a obligat mai mulţi oameni să-şi părăsească locuinţele.

În ciuda interdicţiei, care a fost impusă tocmai din cauza riscului extrem de producere a incendiilor de vegetaţie, primarul Ernesto Sanjuan a dat undă verde artificiilor la Sărbătorile Oraşului Cullera (sud-estul Spaniei), care au avut loc la data de 26 aprilie.
Sanjuan a fost pus sub acuzare împreună cu organizatorul festivităţilor locale, Andreu Piqueras, ambii fiind membri de vază ai Partidului Poporului, cel care se află la conducerea administrativă a Spaniei.

Focurile de artificii au fost lansate din curtea castelului Cullera, aşezat pe un deal din apropiere. Acţiunea a fost catalogată ca fiind "nesăbuită şi total iresponsabilă" de către rivalii politici ai primarului.


Artificiile folosite haotic au stârnit iniţial câteva focuri mici în jurul castelului, dar apoi flăcările s-au răspândit cu repeziciune pe tot dealul, mai multe familii din cartierul San Antonio fiind nevoite să-şi lase toate lucrurile în casă şi să fugă din calea focului tot mai mare.

"Sanjuan a pus în pericol viaţa multor persoane şi a cauzat un dezastru ecologic. Vor trece zeci de ani pentru refacerea ecosistemului din zonă", a spus un reprezentant al coaliţiei din opoziţie.

Edilul local va fi chemat în faţa înstanţei la data de 14 iulie şi este posibil să fie judecat sub acuzaţia de "incendiere cu premeditare".

După ce focul s-a extins şi a devenit o ameninţare pentru tot oraşul, 10 echipaje de pompieri din localităţile învecinate (Gandia, Silla, Catarroja, Alzira, Burjassot, Torrent şi Sagunt) s-au luptat pe parcursul întregii nopţi să lichideze toate focarele de incediu.
 

×
Subiecte în articol: incendiu Spania
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close