Antena 3 CNN Externe Primul pompier-șef care a intrat în Turnurile Gemene la 9/11 este ultimul care să se pensioneze. Ce a declarat eroul despre evenimentele teroriste care au schimbat lumea

Primul pompier-șef care a intrat în Turnurile Gemene la 9/11 este ultimul care să se pensioneze. Ce a declarat eroul despre evenimentele teroriste care au schimbat lumea

Primul pompier-șef care a intrat în Turnurile Gemene la 9/11 este ultimul care să se pensioneze. Ce a declarat eroul despre evenimentele teroriste care au schimbat lumea
14 Iul 2018   •   16:51

Primul pompier-șef care a intrat în unul dintre turnurile gemene pe 11 septembrie 2001 este acum și ultimul care să se pensioneze. Joseph Pfeifer a vorbit pentru Jeff Glor, gazdă la "CBS Evening News" despre ceea ce își amintește din acea zi catastofală. 

"Am văzut primul avion îndreptându-se spre clădire și știam că mă îndrept spre cel mai mare incendiu din viață mea", a spus Pfeifer. 

Pfeifer și-a pierdut singurul frate, Kevin, un pompier care se afla de asemenea la fața locului, în acea zi. "Fratele meu a ajuns acolo destul de devreme și când a intrat, nu a spus nimic", a povestit Pfeifer. "Ne-am uitat unul la celălalt și am sperat că amândoi vom fi bine. Apoi i-am dat ordine să urce, să evacueze clădirea și să-i salveze pe cei care nu puteau ieși". 

Când fratele său a plecat în acea misiune, a fost ultima dată când l-a văzut. "Știam că, după prăbușirea ambelor turnuri și din cauza faptului că nu am putut da de el prin radio, că șansele de supraviețuire erau foarte slabe", a spus Pfeifer. 

De atunci, munca eroului a fost dedicată în memoriei fratelui său și în amintirea tuturor celorlalți care și-au pierdut viața în acea zi.  

"Când mă gândesc la asta, mă gândesc la transformarea amintirilor traumatice în speranță, pentru ca alții să trăiască și să facă o diferență în viața oamenilor". 

Sursă: CBS 
    
 

×
Subiecte în articol: terorism pompieri eroi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close