Protejatul lui Chavez a câştigat alegerile. Nicolas Maduro este noul preşedinte al Venezuelei

de A.M.P    |    15 Apr 2013   •   07:16
Protejatul lui Chavez a câştigat alegerile. Nicolas Maduro este noul preşedinte al Venezuelei

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost declarat învingător la alegerile pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE), citat de AFP.
   
Contracandidatul lui Maduro refuză să îi recunoască victoria la alegerile din Venezuela

"Astăzi, putem spune că am avut o victorie electorală justă", a declarat Maduro, moştenitor al defunctului lider, în faţa unei mulţimi de susţinători reuniţi la palatul prezidenţial din Caracas.

BIO: Nicolas Maduro, de la fost şofer de autobuz la preşedinţia Venezuelei

Maduro, în vârstă de 50 de ani, succesor desemnat de fostul lider înainte de deces, a câştigat scrutinul în faţa candidatului opoziţiei Henrique Capriles, în vârstă de 40 de ani, care a obţinut 49,07 la sută din sufragii, a declarat preşedintele CNE, Tibisay Lucena, afirmând că tendinţa este "ireversibilă".

Bolnav de cancer, preşedintele venezuelean Hugo Chavez a murit pe 5 martie 2013, la Caracas.

În decembrie 2012, Chavez a suferit a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelvină.
Aflat la putere din 1999, Hugo Chavez fusese reales pentru un mandat de şase ani în octombrie 2012, înainte de a fi operat din nou pe 11 decembrie, în Cuba.

x close