Antena 3 CNN Externe Protest inedit în Danemarca. Oamenii și-au acoperit chipurile cu văl islamic

Protest inedit în Danemarca. Oamenii și-au acoperit chipurile cu văl islamic

Protest inedit în Danemarca. Oamenii și-au acoperit chipurile cu văl islamic
Sursa foto: Foto: captura Youtube
02 Aug 2018   •   17:31

Intrarea în vigoare a interdicţiei privind acoperirea feţei în public în Danemarca a fost întâmpinată cu proteste.

Legea, aprobată în mai, nu specifică vălul islamic, menţionând că „oricine poartă ceva ce îi ascunde faţa în public va fi pedepsit cu o amendă”, dar protestatarii susţin că femeile musulmane sunt ţinta.

Miercuri după-amiază, zeci de persoane care purtau vălul tradiţional islamic, cunoscut ca niqab dar şi altele care şi-au acoperit cu alte materiale au protestat în centrul din Copenhaga. O demonstraţie simultană a avut loc în oraşul Aarhus.

Poliţia nu a intervenit şi nu a amendat protestatarii. Conform noii legi, persoanele care îşi acoperă faţa dar protestează paşnic sunt excluse de la interdicţie, scrie news.ro.

Protestul a început în apropierea Mjolnerparken, un complex de case care este populat de imigranţi şi care a fost denumit de guvern ca fiind „un ghetou” şi „o societate paralelă” din cauza nivelului ridicat de infracţionalitate şi lipsa integrării. Demonstraţia s-a încheiat cu un lanţ uman în jurul uneia dintre principalele secţii de poliţie din Copenhaga.

Unii protestatari au afişat pancarte pe care scria „Luaţi-vă mâinile de pe niqab-ul meu” şi „Hainele mele, alegerea mea”.

În jur de 200 de femei poartă vălul care acoperă faţa în Danemarca, conform cercetătorilor danezi.

O grupare denumită Kvinder i Dialog, Femei în Dialog, a ajutat la organizarea protestelor, afirmând că noua lege „discriminează şi suprimă o minoritate – femeile daneze musulmane”.

×
Subiecte în articol: protest oameni Danemarca val islamic
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close