Antena 3 CNN Externe Protest seminud în Ucraina: Patru femei au militat topless - VIDEO

Protest seminud în Ucraina: Patru femei au militat topless - VIDEO

Protest seminud în Ucraina: Patru femei au militat topless - VIDEO
07 Feb 2010   •   18:35

Un protest inedit a perturbat procesul electoral într-o secţie de votare din Kiev. Mai multe femei au ales o metodă... îndrăzneaţă de a-şi exprima punctul de vedere: au renunţat la sutiene.

Ucrainienii au fost chemaţi la vot duminică în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, la 5 ani de la revoluţia portocalie din Ucraina. Oamenii au avut de ales între premierul în funcţie, Iulia Timoşenko şi liderul pro-rus al opoziţiei, Viktor Ianukovici. Acesta din urmă a avut, însă, parte de o "surpriză" la secţia de vot unde era aşteptat.

Potrivit ediţiei electronice a Interfax-Ucraina, citată de Mediafax, gruparea militantă "Femen" a organizat un protest nud în interiorul secţiei de vot. Dezbrăcându-se până la brâu, cele patru femei au scandat: "Destul cu abuzurile în ţară!". Ele au protestat astfel faţă de distrugerea bazelor democraţiei în Ucraina.

"Ne-am exprimat astfel protestul faţă de ceea ce se întâmplă în ţară. (...) Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina în timpul alegerilor ar putea pune capăt democraţiei", a declarat una dintre protestatare, citată de sursa precizată.

Prin această manifestaţie nu s-a dorit, însă, susţinerea vreunui candidat la prezidenţiale. Protestatarele şi-au motivat opţiunea privind forma de protest şi locaţia aleasă prin faptul că la secţia respectivă presa era bine reprezentată. În plus, ele au precizat că ar fi organizat un protest similar şi la secţia de vot unde era aşteptată Iulia Timoşenko, însă nu îşi permit să călătorească în afara oraşului Kiev.

În cele din urmă, femeile au fost scoase cu forţa din secţia de votare. Ele au fost arestate pentru tulburarea opiniei publice.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: protest Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close