Antena 3 CNN Externe Bătaie între protestatari şi poliţie pe străzile din Chişinău. E revoltă după ce s-au interzis protestele mai lungi de 4 ore

Bătaie între protestatari şi poliţie pe străzile din Chişinău. E revoltă după ce s-au interzis protestele mai lungi de 4 ore

Bătaie între protestatari şi poliţie pe străzile din Chişinău. Agenţii au intervenit în forţă în momentul în care oamenii au încercat să instaleze corturi în centrul oraşului.

Bătaie între protestatari şi poliţie pe străzile din Chişinău. E revoltă după ce s-au interzis protestele mai lungi de 4 ore
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2022   •   16:35

Recent, în Republica Moldova s-au interzis protestele mai lungi de patru ore dar şi blocarea drumurilor publice.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a interzis protestele care implică blocarea drumurilor publice în zilele lucrătoare şi le-a limitat la cel mult patru ore în zilele nelucrătoare, după aproape o lună de manifestaţii antiguvernamentale organizate de opoziţie în faţa parlamentului de la Chişinău.

Republica Moldova interzice protestele cu o durată mai mare de 4 ore, după o lună de manifestaţii antiguvernamentale

Guvernul încearcă să stopeze protestele opoziţiei care au loc din 18 septembrie în faţa legislativului şi la care participă mii de cetăţeni nemulţumiţi de executivul preşedintei proeuropene Maia Sandu.

Revoltă la Chişinău după ce s-au interzis protestele mai lungi de 4 ore

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a motivat că a luat această decizie ''în vederea asigurării ordinii publice, a accesului la libera circulaţie pe drumurile ţării, precum şi în scopul asigurării unei reacţii prompte la situaţiile ce necesită intervenţii de urgenţă''.

De asemenea, manifestanţii care ''încalcă ordinea publică'' vor putea fi reţinuţi de poliţie dacă organizatorul protestului nu acţionează, iar, în cazul ''încălcărilor grave'' ale ordinii publice, poliţia va avea dreptul de a cere încetarea imediată a manifestaţiei.

 

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close