Antena 3 Externe Proteste de amploare pentru demisia lui Robert Mugabe

Proteste de amploare pentru demisia lui Robert Mugabe

18 Noi 2017   •   11:11
Proteste de amploare pentru demisia lui Robert Mugabe
Sursa foto: Foto: Agerpres

Mii de zimbabweeni au ieşit sâmbătă dimineaţă pe străzile din Harare pentru a-şi arăta sprijinul faţă de preluarea puterii de către armată, măsură survenită în această săptămână, şi pentru a-i cere preşedintelui Robert Mugabe să renunţe oficial la putere, transmit Reuters şi dpa. 

Pe multe dintre pancartele purtate de manifestanţi se puteau citi mesajele 'Mugabe trebuie să părăsească Zimbabwe' şi 'Bob nu este unchiul tău' (aluzie la prescurtarea prenumelui preşedintelui Mugabe). 

Pentru demonstraţia de la Harare şi-au exprimat sprijinul, printre alţii, Asociaţia Veteranilor de Război din Zimbabwe şi formaţiunea de opoziţie Mişcarea pentru Schimbare Democratică. 

Reprezentanţii armatei au anunţat media de stat că manifestaţia a fost autorizată, dar au lansat un apel la evitarea violenţelor. 

Armata a preluat miercuri puterea în Zimbabwe şi l-a plasat pe preşedintele Mugabe (93 de ani) sub arest la domiciliu. Robert Mugabe se află la putere la Harare începând din anul 1980. 

Într-un comunicat difuzat vineri dimineaţa de media de stat, armata preciza că va continua discuţiile cu preşedintele Mugabe privind 'următoarea etapă'. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close