Antena 3 CNN Externe Proteste la Atena: Pompierii şi lucrătorii de pe şantierele navale au ieşit în stradă

Proteste la Atena: Pompierii şi lucrătorii de pe şantierele navale au ieşit în stradă

Proteste la Atena: Pompierii şi lucrătorii de pe şantierele navale au ieşit în stradă
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Noi 2010   •   15:52

Protestele au pus din nou stăpânire pe străzile din Atena. A fost rândul pompierilor şi lucrătorilor de pe şantierele navale să iasă în stradă. Oamenii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, iar câţiva tineri extremişti au ocupat un apartament, în care urmau să fie găzduiţi reprezentanţii FMI la Atena.

Sute de lucrători de pe şantierele navale au încercat să intre cu forţa în sediul Ministerului Finanţelor de la Atena. Oamenii au fost îndepărtaţi cu gaze lacrimogene, însă au continuat să arunce cu pietre în poliţişti.

Muncitorii protestează faţă de intenţia guvernului elen de a privatiza şantierele navale ca măsură de austeritate. Oamenii se tem că îşi vor pierde slujbele sau că salariile le vor fi diminuate.

Cu câteva ore mai devreme, sute de pompieri au protestat în faţa clădirii Parlamentului. Pompieri au încercat să spargă zidul poliţiştilor şi i-au atacat pe oamenii legii cu stingătoarele de incendiu.

Câţiva militanţi de stânga au ocupat un apartament de lux închiriat de FMI la Atena pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate impuse de Fond Greciei.

Pentru a beneficia de un împrumut de 110 miliarde de euro de la FMI şi Uniunea Erupopeană, guvernul de la Atena a trebuit să ia o serie de măsuri de austeritate drastice ceea ce a dus la proteste masive din partea populaţiei.

 


 

×
Subiecte în articol: pompieri atena protest Grecia
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close