Antena 3 CNN Externe Proteste la Bangkok. Mii de tailandezi au donat sânge pentru a fi vărsat în faţa guvernului

Proteste la Bangkok. Mii de tailandezi au donat sânge pentru a fi vărsat în faţa guvernului

Proteste la Bangkok. Mii de tailandezi au donat sânge pentru a fi vărsat în faţa guvernului
Sursa foto: proteste
16 Mar 2010   •   17:56

Protestele antiguvernamentale din Tailanda continuă într-un mod mai puţin obişnuit. Mii de manifestanţi au hotărât să doneze sânge pentru a-l vărsa apoi în faţa sediului guvernului de la Bangkok. Protestatrii speră că în acest fel vor atrage atenţia autorităţilor.

Mii de litri de sânge au fost colectaţi de la tailandezii furioşi pe guvernul de la Bangkok. Oamenii protestează de mai multe zile faţă de actuala conducere a ţării. Ei spun că vor vărsa sângele în faţa clădirii guvernului într-un gest simbolic pentru apărarea democraţiei.

"Trebuie să colectăm sânge pentru a ne uni. Sper să vină trei milioane de oameni şi să vărsăm sângele pentru democraţia şi dreptatea Tailandei? a spus unul dintre protestatari.

Protestul a fost organizat pentru a-l readuce la putere pe fostul prim ministru tailandez, alungat în urmă cu mai mulţi an printr-o lovitură de stat. Prin vărsarea sângelui, protestatrii vor să facă o referire simbolică la felul în care fostul premier a fost îndepărtat de la putere.

?Vreau să subliniez că aceasta este o încercare de a crea conflict şi Guvernul a demonstrat că nu va folosi mijloace violente împotriva protestatarilor. Evenimentul simbolic cu vărsarea sângelui nu este corect? a declarat premierul tailandez.

Zeci de mii de "cămăşi roşii" au ieşit în stradă zilele trecute pentru a cere demisia Guvernului de la Bangkok. Capitala Tailandei a fost blocată mai multe ore de miile de vehicule care se îndreptau spre clădirea Parlamentului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: bangkok protest guvern
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close