Antena 3 CNN Externe Puternic incendiu de pădure, în Spania: Patru pompieri au murit şi doi au fost grav răniţi (VIDEO)

Puternic incendiu de pădure, în Spania: Patru pompieri au murit şi doi au fost grav răniţi (VIDEO)

Puternic incendiu de pădure, în Spania: Patru pompieri au murit şi doi au fost grav răniţi (VIDEO)
Sursa foto: Incendiu
22 Iul 2009   •   09:55

Patru pompieri şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi, în timp ce încercau să stingă un incendiu de pădure din nord-estul Spaniei. Flăcările au distrus vegetaţia pe mai bine de 800 de hectare.

De câteva zile, temperatura nu scade sub 36 de grade în mai multe regiuni din Spania. În estul ţării, căldurii i se adaugă rafale puternice de vânt care înteţesc şi cea mai mică flacără.

Incendiul în care au murit mai mulţi pompieri a izbucnit luni într-o rezervaţie naturală din apropiere de Tarragona.

La un moment dat, pompierii au crezut că deţin controlul asupra situaţiei, însă vântul şi-a schimbat brusc direcţia şi i-a prins în capcană.

Preşedintele guvernului autonom din Catalonia s-a deplasat la faţa locului, împreună cu doi miniştri ai executivului de la Madrid, care şi-au oferit ajutorul pentru stingerea flăcărilor.

Acum câteva zile, incendiile făcuseră deja o primă victimă, un bărbat de 86 de ani. Pompierii au intrat în acţiune în apropiere de Madrid, dar şi în alte câteva regiuni ale Spania.

Focul a distrus aproape 10.000 de hectare de păduri şi culturi agricole, doar în Catalonia şi în provincia sudică Almeria.



Antena 3


×
Subiecte în articol: incendiu vegetatie Spania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close